иСербиа - Како уписати Филозофски факултет у Новом Саду?

Почиње нови уписни рок на факултетима широм Србије. Сваке године, будући бруцоши, крајем јуна полажу пријемне испите и на тај начин покушавају да се упишу на жељени факултет.

Приредила: Александра Мишковић

Фото: Edukacija

Филозофски факултет у Новом Саду основан је 1954. године и тада је свим будућим студентима на располагању било шест студијских програма. Данас, овај факултет има 19 програма, тако да се може уписати 957 студената. Више од половине, њих 517, добиће могућност за школовање финансирањем из буџета.

Право на упис прве године студирања имаће сви кандидати који су завршили четворогодишњу средњу школу и имају положен пријемни испит. Будући да Филозофски факултет поседује 12 језичких студијских програма, пријемни испит за ову категорију састојаће се од одговарајуће књижевности за одабрани језик, а кандидати ће одговарати писмено и усмено. Што се тиче осталих студијских програма, пријемни испит за Историју и Филозофију, такође ће обухватати писмени и усмени део, док ће кандидати који желе да упишу Психологију, Педагогију, Социологију, Социјални рад или Новинарство, радити само писмене тестове.

Конкурсни рок за пријављивање кандидата трајао је од 21. до 23. јуна. Пријемни испити, у зависности од одсека за који се полаже, одржаће се од данас, 28. јуна до 30. јуна, са почетком у девет часова. Прелиминарне ранг листе биће објављење, најкасније 3. јула.

За смер Педагогија, Енглески језик и књижевност, Историја, Психологија, Социјални рад и Новинарство, школарина износи 96.000 динара. За остале смерове цена школарине је 65.000 динара, док је за стране држављане 2.000 евра.

Више информација о уписном конкурсу и полагању пријемног испита сви будући студенти могу пронаћи на сајту Филозофског факултета.


Извор: Fakulteti Edukacija

Александра студира журналистику, воли новинарство и једног дана би желела да постане ратни репортер.

***

Прочитајте и:

Koliko košta studiranje u Srbiji?
Za buduće brucoše: Beogradska poslovna škola
Danas počinju prijave na Filološkom i Pravnom

***

Укључи се! Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за студенте, где могу да пишу и информишу се о оним темама које сматрају важним. Уколико желиш да и ти пишеш за студентску рубрику, твоје идеје су добродошле! Није потребно претходно искуство, већ само заинтересованост за студентска питања. Да бисте се пријавили кликните OVDE. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу!


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ