iSerbia - Kako unaprediti učenje uz ključne reči?
U ponedeljak, 20. marta će se u Studentskom kulturnom centru Beograd održati predavanje pod nazivom „Moć razmišljanja kroz ključne pojmove“. Ovo predavanje će dati odgovor na pitanje: kako unaprediti učenje kroz selekciju ključnih reči?

Priredila: Marija Planić

Foto: SKC Beograd

Predavanje će držati treneri „Škole intelektualnih veština“ u velikoj sali SKC-a, sa početkom u 19.00 časova. Na predavanju će biti reči o tome zašto je dovoljno da upamtimo 30-40% informacija iz cele lekcije i kako baš njih da izaberemo. Treneri će sa učesnicima podelili konkretne alate za efikasno učenje.

Foto: SKC Beograd

Pomenuto predavanje je deo drugog serijala „Dizajniraj svoj um“, koje će se održavati tokom marta, aprila i maja. Ostala predavanja biće posvećena sledećim temama: „Uticaj okruženja na učenje“ - biće više reči o tome kako na učenje utiču muzika, hrana, doba dana i uređenost prostora i „Memorisanje definicija“ - gde će treneri pružiti set praktičnih alata: upotrebu vizuelizacije, asocijacija i osećaja u pamćenju apstraktnih definicija.

Prisustvo predavanju je besplatno, ali je neophodno prijaviti se putem mejla: info@intelektualnevestine.rs ili Fejsbuk stranice Škole intelektualnih veština na sledećem linku.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte i:

Mladost i uspeh: Da li je moguće imati oba?
Forum koji studente pokreće na akciju!
Tri najbolja načina neformalnog obrazovanja

***

Uvek nastojimo da medijski podržimo projekte svojih partnera, u cilju informisanja mladih o aktuelnim dešavanjima. Ukoliko i vi želite da se tekst o aktivnostima vašeg udruženja nađe na portalu iSerbia, možete se javiti povodom saradnje na e-mail marketing@iserbia.rs.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI