иСербиа - Како унапредити учење уз кључне речи?

У понедељак, 20. марта ће се у Студентском културном центру Београд одржати предавање под називом „Моћ размишљања кроз кључне појмове“. Ово предавање ће дати одговор на питање: како унапредити учење кроз селекцију кључних речи?

Приредила: Марија Планић

Фото: SKC Beograd

Предавање ће држати тренери „Школе интелектуалних вештина“ у великој сали СКЦ-а, са почетком у 19.00 часова. На предавању ће бити речи о томе зашто је довољно да упамтимо 30-40% информација из целе лекције и како баш њих да изаберемо. Тренери ће са учесницима поделили конкретне алате за ефикасно учење.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттпс://с28.постимг.орг/ксне2лдбx/20_март_2017_скола_интелектуалних_вестина.јпг" />

Фото: <а хреф="хттп://ввв.скц.орг.рс">СКЦ Београд

Поменуто предавање је део другог серијала „Дизајнирај свој ум“, које ће се одржавати током марта, априла и маја. Остала предавања биће посвећена следећим темама: „Утицај окружења на учење“ - биће више речи о томе како на учење утичу музика, храна, доба дана и уређеност простора и „Меморисање дефиниција“ - где ће тренери пружити сет практичних алата: употребу визуелизације, асоцијација и осећаја у памћењу апстрактних дефиниција.

Присуство предавању је бесплатно, али је неопходно пријавити се путем мејла: info@intelektualnevestine.rs или Фејсбук странице Школе интелектуалних вештина на следећем linku.


Марија је заљубљеник у позориште, која кроз сваку своју улогу покушава, најпре да разуме поступке људи у појединим ситуацијама, а потом да своје сазнање пренесе на гледаоце.

***

Прочитајте и:

Mladost i uspeh: Da li je moguće imati oba?
Forum koji studente pokreće na akciju!
Tri najbolja načina neformalnog obrazovanja

***

Увек настојимо да медијски подржимо пројекте својих партнера, у циљу информисања младих о актуелним дешавањима. Уколико и ви желите да се текст о активностима вашег удружења нађе на порталу иСербиа, можете се јавити поводом сарадње на е-маил marketing@iserbia.rs.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ