иСербиа - Како да жена удовољи потребама света?

Заузми свој став на радном мјесту. Немој га заузимати превише, изгледаће да желиш шефовати. Нашминкај се. Заправо, немој. Мушкарци воле жене са мање шминке. Покриј се ако не желиш привући нежељену пажњу. Немој се покрити, увредљиво је и чудно.

Autor: Sara Velaga

Фото: пиxабаy

Бити жена у 2017. години тешко је као и годинама раније, јер шта год радиле, како год изгледале, увијек смо предмет расправа, коментара и критика. Од тога како се облачимо, наносимо шминку, до тога како се понашамо на послу, што се директно рефлектује на мајчинство. Све је лоше, ако жена то ради, рекли бисмо, јер никако удовољити свим потребама свијета.

Да ствари буду горе (ако уопште могу бити) оно што се очекује од нас је тотално контрадикторно. Жена је затражена да скине буркини на плажи у Ници, али само мјесец дана прије тога водитељка на телевизији је означена као курва јер је показала гола рамена. Тако су је окарактерисале и жене и мушкарци, јер добро знано је да женска солидарност није на високим гранама.

Умјесто да се запиткујемо шта друштво од нас жели, било би боље да одустанемо од потребе да објаснимо свијету оно што га се једноставно не тиче. Управо зато новинарка и модна илустраторица Дејзи Бернард узела је ствар у своје руке и искористила вјештине које има, како би представила шта друштво мисли и очекује од жена, инспирисана цртежима француског умјетника ЛаСаувагеЈане.

<имг цласс="цфлоат" срц="хттпс://с28.постимг.орг/41туy3с3x/феминизам.јпг" />
Фото: Lola Magazin

Константно имамо фразе типа “нашминкај се, али изгледај природно” или “понашај се као дама, размишљај као шеф”, а у везама нарочито. Немој бити јефтина, али немој бити ни фригидна. Ако ниси у штиклама, дај отказ или ће ти га дати, чак и ако ти крваре стопала. Ако си ауторитет епитети који те прате су тешка, нагла, импулсивна, једном рјечју кучка. Ако си мушко, ништа онда, само си шеф, са свим својим особинама.

<имг цласс="цфлоат" срц="хттпс://с12.постимг.орг/541бп29мл/Везе.јпг" />
Фото: <а хреф="хттп://лоламагазин.цом/2017/03/30/с-деколтеом-си-лака-зена-у-ролци-фригидна-баба/">Лола Магазин

У везама изгледај женствено, шминкај се, лијепо облачи, обриј се, јер ако не обријеш, питаће те као Адел недавно, шта о томе мисли твој момак? Ако изгледаш природно и не радиш ништа од тога, питаће се шта он ради с тобом таквом, обичном, неуредном и ружном. Међутим, ако претјераш поставиће се питање шта је сврха тога. Да те други такви гледају? Ма неће моћи. Ако си у вези љубоморна, онда си луда. А још си луђа ако ниси, јер ако имаш комбинацију природног изгледа и мањка сумњичавости, оде ти тај твој мушкарац.

<имг цласс="цфлоат" срц="хттпс://с14.постимг.орг/бвф9прцлд/Секс.јпг" />
Фото: <а хреф="хттп://лоламагазин.цом/2017/03/30/с-деколтеом-си-лака-зена-у-ролци-фригидна-баба/">Лола Магазин

Деколте једнако лака жена.

Ролка једнако фригидна, са тенденцијом да се замонаши.

Кратка сукња, тражила је секс,

дуге хлаче, неће га никад предложити.

Штикле претјерано, ципеле отрцано, досадно.

Став-напорна феминсткиња, немаш исти поводљива и глупа.

Домаћица-нема паметнија посла.

Успјешна пословна жена-нема породицу.

И тако у недоглед, сваки дан иста прича.

А суштина једна. Обуци шта желиш и носи своје ставове једнако као и одјећу. Са поносом и храбро!

Извор: <а хреф="хттп://лоламагазин.цом/2017/03/30/с-деколтеом-си-лака-зена-у-ролци-фригидна-баба/">Лола Магазин


Прочитајте и:

8 mart: Borba za ljubav!
Svet se priprema za međunarodni štrajk žena
Razgovor sa rubrikom godine - iFemin


***

Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за младе где могу да пишу о свим оним темама које сматрају важним, искрено и без ограничења! Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! Није потребно искуство, већ само жеља и идеје! ЦВ и један текст са валидног мејла пошаљите на ifemin@iserbia.rs Цц office@iserbia.rs, са назнаком "Пријава / о женама". Пријем нових дописника врши се најкасније сваког првог дана у месецу. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ