иСербиа - Како да постанем фриленсер у Србији?

Издвоји се из масе која има став „чекам посао” и нека твој став буде - „смислио сам шта ћу да радим!” У том циљу иСербиа, у сарадњи са Министарством омладине и спорта, организује тродневни Фрееланце фест за све оне који желе да се баве фриленсингом и оне који желе да продубе знање из те области. Учешће је потпуно бесплатно!

Autor: Suzana Marjanović

Freelance fest има за циљ информисаност и едукацију младих о потенцијалима које нуди фриленсинг. Први, главни дан Феста, који ће обележити предавања, интервјуи и панел дискусија о фриленсовању, одржаће се 30.01. у Дому омладине Београд. Други и трећи дан Феста - 31.01. и 01.02., такође у Дому омладине, биће испуњени практичним радионицама које ће водити успешни фриленсери. После Феста предвиђен је индивидуални менторски рад са заинтересованим учесницима који желе да сазнају и науче више о фрееланце свету пословања.

Највише је фриленсера програмера и дизајнера, из сфере маркетинга, онлајн администрирања, људских ресурса, блогова, консултаната, односа са јавношћу. Управо статистички подаци показују да су фриленсери из Србије на листи најплаћенијих на свету. Србија је дванаеста у свету, а пета у Европи према заради коју остварују фриленсери.

„У Србији постоји велики број незапослених са факултетским дипломама. Ослоните се на своје способности, а жељу за знањем искористите на прави начин. Могућности су неограничене, можда ћете пронаћи баш онакав посао какав сте сањали у детињству”, изјавила је за iSerbia, Николина Андрић, виртуелни асистент и додала да је фриленсинг је за оне који су спремни да уновче своје знање, трудом и радом. Она се нада да ће вам Фрееланце фест отворити нова врата, на која ћете ући спремни, без оклевања.

Програм Феста

Први дан, 30.01.2017. (14.00 - 19.30х) - Дом Омладине Београд

- Интервју: „Ефективно управљање временом”, Директорка НамицсЦатхерине Ф. Симон и Милица Пићурић, корпоративни коуч;
- Предавање: „Међународно фриленсовање и домаћи правни и порески амбијент за фриленсере”, Дамјан Маринковић, сувласник Греен Десигн-а, графички дизајнер;
- Предавање: „Како до стабилних прихода као фриленсер?”, Јелена Радовановић, тренер фриленсера у веб писању;
- Панел дискусија: „Фриленсинг – предности и мане". Учесници: Страхиња Вукоичић, суоснивач сајта Хонорарци, Марко Крајновић, Цоворкинг Сербиа и Петар Васић, власник агенције Васић Медиа д.о.о.
- Предавање: „Виртуелна асистенција у пословању”, Николина Андрић, виртуелни асистент;
- Интервју: „Како ризик фриленсинга може да вам промени живот?”, Јована Перковић, фриленсер у области медија, ПР-а, маркетинга и Споменка Марковић-Аврамов, онлајн предузетник;
- Предавање: „Зашто су битне промене у фриленс каријери?”, Марко Илић, дизајнер.

Други дан, 31.01.2017. (14.00 - 17.30х) - Трибинска сала, Дом омладине

- Радионица: „Запосли се на лицу места", суоснивачи сајта Хонорарци - Иван Тушевљак и Милан Тушевљак;
- Радионица: „Стиро штампа кроз фриленсинг”, Срђан Плавшић, графички дизајнер, професор у „Техноарт Београд” школи;
- Радионица: „Како започети фриленсинг и опстати у области ИТ-а”, Душан Джелебџић, генерални директор ИоТ стартупа у САД.

Трећи дан, 01.02.2017. (14.00 - 17.30х) - Трибинска сала, Дом омладине

- Радионица: „Лично лидерство – Како остварити стратешки план ка сопственој визији", Милица Пићурић, корпоративни коуч;
- Радионица: „Фриленсинг у пејзажној архитектури - опције и могућности”, Амела Đураковац, докторанд архитектуре;
- Радионица: „Пхотосхоп и фотографија кроз фриленсинг”, Немања Секулић, графички дизајнер.

Агенду фестивала преузмите ovde или кликом на умањену слику агенде испод.postimage

„Важно је да се младим људима скрене пажња да постоје начини да захваљујући својим знањима и вештинама остваре своје професионалне амбиције. Данас није довољно да завршите факултет и очекујете посао до пензије. Данас се, верујте, знање цени више него икад и данас је важније него икада учити и радити на себи. Технологија се толико брзо мења, мењају се пословни процеси, а тржиште постаје све шире. Изговор за незнање данас не постоји! А, оно што знате нико вам не може украсти или оспорити”, изјавила је Јована Перковић, један од предавача.


Како да се пријавим?

У оквиру Фрееланце феста моћи ћете да чујете људе који ће вам показати на свом примеру како је могуће кроз свој рад адекватно зарадити. Зато не пропустите прилику да сазнате како да успешно упловите у фриленсерске воде без обзира на професију - прилику да учествујете на Фрееланце фесту, пријавом OVDE.


Сузана је љубитељ разнолике уметности, од унутрашње лепоте човека, преко спољашње лепоте природе, до креативног стваралаштва

***

Прочитајте:

Vodiči za preduzetnike i frilensere
Utisci sa Konferencije modernog preduzetništva
Želimo vam Novu godinu obojenu prilikama!

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ