Izdvoji se iz mase koja ima stav „čekam posao” i neka tvoj stav bude - „smislio sam šta ću da radim!” U tom cilju iSerbia, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, organizuje trodnevni Freelance fest za sve one koji žele da se bave frilensingom i one koji žele da prodube znanje iz te oblasti. Učešće je potpuno besplatno!

Autor: Suzana Marjanović

Freelance fest ima za cilj informisanost i edukaciju mladih o potencijalima koje nudi frilensing. Prvi, glavni dan Festa, koji će obeležiti predavanja, intervjui i panel diskusija o frilensovanju, održaće se 30.01. u Domu omladine Beograd. Drugi i treći dan Festa - 31.01. i 01.02., takođe u Domu omladine, biće ispunjeni praktičnim radionicama koje će voditi uspešni frilenseri. Posle Festa predviđen je individualni mentorski rad sa zainteresovanim učesnicima koji žele da saznaju i nauče više o freelance svetu poslovanja.

Najviše je frilensera programera i dizajnera, iz sfere marketinga, onlajn administriranja, ljudskih resursa, blogova, konsultanata, odnosa sa javnošću. Upravo statistički podaci pokazuju da su frilenseri iz Srbije na listi najplaćenijih na svetu. Srbija je dvanaesta u svetu, a peta u Evropi prema zaradi koju ostvaruju frilenseri.

„U Srbiji postoji veliki broj nezaposlenih sa fakultetskim diplomama. Oslonite se na svoje sposobnosti, a želju za znanjem iskoristite na pravi način. Mogućnosti su neograničene, možda ćete pronaći baš onakav posao kakav ste sanjali u detinjstvu”, izjavila je za iSerbia, Nikolina Andrić, virtuelni asistent i dodala da je frilensing je za one koji su spremni da unovče svoje znanje, trudom i radom. Ona se nada da će vam Freelance fest otvoriti nova vrata, na koja ćete ući spremni, bez oklevanja.

Program Festa

Prvi dan, 30.01.2017. (14.00 - 19.30h) - Dom Omladine Beograd

- Intervju: „Efektivno upravljanje vremenom”, Direktorka Namics-a Catherine F. Simon i Milica Pićurić, korporativni kouč;
- Predavanje: „Međunarodno frilensovanje i domaći pravni i poreski ambijent za frilensere”, Damjan Marinković, suvlasnik Green Design-a, grafički dizajner;
- Predavanje: „Kako do stabilnih prihoda kao frilenser?”, Jelena Radovanović, trener frilensera u veb pisanju;
- Panel diskusija: „Frilensing – prednosti i mane". Učesnici: Strahinja Vukoičić, suosnivač sajta Honorarci, Marko Krajnović, Coworking Serbia i Petar Vasić, vlasnik agencije Vasić Media d.o.o.
- Predavanje: „Virtuelna asistencija u poslovanju”, Nikolina Andrić, virtuelni asistent;
- Intervju: „Kako rizik frilensinga može da vam promeni život?”, Jovana Perković, frilenser u oblasti medija, PR-a, marketinga i Spomenka Marković-Avramov, onlajn preduzetnik;
- Predavanje: „Zašto su bitne promene u frilens karijeri?”, Marko Ilić, dizajner.

Drugi dan, 31.01.2017. (14.00 - 17.30h) - Tribinska sala, Dom omladine

- Radionica: „Zaposli se na licu mesta", suosnivači sajta Honorarci - Ivan Tuševljak i Milan Tuševljak;
- Radionica: „Stiro štampa kroz frilensing”, Srđan Plavšić, grafički dizajner, profesor u „Tehnoart Beograd” školi;
- Radionica: „Kako započeti frilensing i opstati u oblasti IT-a”, Dušan Dželebdžić, generalni direktor IoT startupa u SAD.

Treći dan, 01.02.2017. (14.00 - 17.30h) - Tribinska sala, Dom omladine

- Radionica: „Lično liderstvo – Kako ostvariti strateški plan ka sopstvenoj viziji", Milica Pićurić, korporativni kouč;
- Radionica: „Frilensing u pejzažnoj arhitekturi - opcije i mogućnosti”, Amela Đurakovac, doktorand arhitekture;
- Radionica: „Photoshop i fotografija kroz frilensing”, Nemanja Sekulić, grafički dizajner.

Agendu festivala preuzmite ovde ili klikom na umanjenu sliku agende ispod.postimage

„Važno je da se mladim ljudima skrene pažnja da postoje načini da zahvaljujući svojim znanjima i veštinama ostvare svoje profesionalne ambicije. Danas nije dovoljno da završite fakultet i očekujete posao do penzije. Danas se, verujte, znanje ceni više nego ikad i danas je važnije nego ikada učiti i raditi na sebi. Tehnologija se toliko brzo menja, menjaju se poslovni procesi, a tržište postaje sve šire. Izgovor za neznanje danas ne postoji! A, ono što znate niko vam ne može ukrasti ili osporiti”, izjavila je Jovana Perković, jedan od predavača.


Kako da se prijavim?

U okviru Freelance festa moći ćete da čujete ljude koji će vam pokazati na svom primeru kako je moguće kroz svoj rad adekvatno zaraditi. Zato ne propustite priliku da saznate kako da uspešno uplovite u frilenserske vode bez obzira na profesiju - priliku da učestvujete na Freelance festu, prijavom OVDE.


Suzana je ljubitelj raznolike umetnosti, od unutrašnje lepote čoveka, preko spoljašnje lepote prirode, do kreativnog stvaralaštva

***

Pročitajte:

Vodiči za preduzetnike i frilensere
Utisci sa Konferencije modernog preduzetništva
Želimo vam Novu godinu obojenu prilikama!

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI