iSerbia - Istok Pavlović

Svako ko se i malo interesovao za internet tehnologije i istraživao ovu oblast nije mogao da ne čuje za Istoka Pavlovića. Ipak, ako vam ovo ime ne deluje prepoznatljivo, sigurno je da ste bili u prilici da vas nasmeje neki od njegovih satiričnih tekstova na portalu Njuz.net , ili da posetite sajtove poput Tračara.com i Trojka.rs i Blejač.com koje je pokrenuo. Ovaj talentovani internet preduzetnik je ujedno i kreativni direktor mnogobrojnih sajtova i jedan je od najpoznatijih domaćih blogera. Da ovo nije fraza govori priznanje „Najuticajniji bloger u Srbiji 2011.“ koje je dobio na manifestaciji BlogOpen. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer za Nuklearnu fiziku i Biomedicinski inženjering, a zatim i NLP Master.

Širok je opseg poslova kojima se bavio i kojima se bavi. Danas radi kao Profesor Internet marketinga na FKM Singidunum. Pored toga, Istok je osnivač Agencije za internet konsalting Worldwide. Neki od njegovih klijenata su: Jelen pivo, Grand kafa, NLB banka, VIP, Mercedes Benz, Delta City, Lukoil, MTS...

U intervjuu za sajt designed.rs Istok je još 2010. govorio o trendovima razvoja web dizajna i srdačno preporučio korišćenje Google Trands-a kao dobrog alata za praćenje trendova, jer kako kaže, uz pomoć ovog sajta doneo je na desetine vrlo važnih poslovnih odluka. Ipak, možda je najfascinantnija stvar to što se Istok ne libi da svoja znanja podeli sa drugima pa tako, ukoliko nameravate da pokrenete sopstveni internet biznis ili želite da povećate posećenost postojećeg, možete pronaći brojne korisne savete na njegovom blogu.


Istok Pavlović će održati predavanje na konferenciji Srbija na vezi 2012 - tema: Najefikasniji online marketing za povećanje produktivnosti malih preduzeća. Više informacija ovde.

Komentari

VESTI