иСербиа - ИНАТ СУММИТ у Београду донео ИТ новине из света

У Београду је од 20. до 23. априла одржан ИНАТ Суммит, прва међународна ИТ конференција, под покровитељством града Београда, Привредне коморе Србије и Народне скупштине Републике Србије . Спонзори догађаја су Вип мобиле, Норедеоус и Британско-српска привредна комора, а амбасаде Израела, Словеније, Канаде и САД-а дале су посебан допринос.

Autor: Vladana Đurišić

ФОТО: INAT Summit - ИНАТ Суммит конференција 2017

Програм су чинила предавања која су одржана првог дана 21. априла у Позоришту на Теразијама, као и радионице које су се одржале у просторијама Привредне коморе Србије 22. априла, уједно и најзанимљивији део конференције. Након тога, уследиле су доделе за најиновативнијег појединца и предузеће на свечаности која је организована у дому Народне скупштине.

Милена Милићевић, главни оснивач и пројектни менаџер ИНАТ Суммит конференције, отворила је коференцијски час и пожелела свима добродошлицу. Милена је говорила на енглеском језику желећи да пружи подршку колегама и предавачима који су у Србију дошли из других држава да поделе са нама своја знања и утиске.

Неки предавачи су интерактивно разговарали са публиком, као што је Стеве Воддy, а свакако је најзанимљивији тренутак предавања био онај у коме Воодy силази у публику, са којом размењује своје идеје. Духовит и харизматичан Стеве Воодy, онлине мастер, одржао је предавање које је објаснило како за кратко време да испричамо најбољу причу, што је и демонстрирао уживо.

Нека од осталих предавања била су позиционирана у склопу презентовања уз кратку искуствену причу, али предавачи су се потрудили да дају своје практичне предлоге.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттп://с18.постимг.орг/девгфу8аx/18209705_10203274168492372_1537441792_о.јпг" />

ФОТО: INAT Summit - Привредна комора Србије

Лидија Марковић Росати, Моментум стратегиес цо-фоундер, која живи у Лондону и ради у Србији и која је ангажована и као НЛП працтион цоуцх, упутила нас је у модерно пословање и истакла се невероватном енергијом, харизмом и порукама мотивације.

Норедеоус компанија је објаснила које су то познате личности које их рекламирају, као и како људи са великим утицајем у медијима могу бити одлични инфлуенсери и одлично представљати компанију.

Бранислав Николић из комапније АYО убедљиво је на најбољи начин дочарао како кроз цоворкинг позиционирати себе и свој производ, како се приказати на интеренту на најбољи могући начин.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттп://с29.постимг.орг/цгс3кдхд3/18235916_10203274069129888_2038516806_о.јпг" />

ФОТО: <а хреф="хттп://ввв.фацебоок.цом/ИНАТСуммит/?__тн__=Х">ИНАТ Суммит - Лидија Марковић Росати и Тхомас Бјöрге

Главни учесници из ИТ сектора и сродних бранши највећи акценат ставили су на то како да послујемо, долазимо до паметних решења у датом тренутку и како да побољшамо себе као бренд на интеренету. Фокус је стављен на издвајање из масе, вођење корака са конкурентским кућама и агилно управљање менаџментом.

30 познатих предавача из земаља Србије, Словеније, Шведске, Немачке, Велике Британије, САД-а, Израела и Канаде представило се првог дана. Међу посетиоцима нашли су се многи професори, студенти, као и млади лидери који желе да се усавршавају и размењују искуства у областима ИТ индустрије, дигиталног маркетинга, виртуелног цоворкинга и агилног пројектног менаџмента.

Најбољи су добили прилику да освоје награду тако што ће учествовати у менторском програму до краја 2018. године. Током целе 2017. године и наредне биће праћена њихова каријера или почетак каријере у ИТ сектору, што је први корак ка привлачењу младих, иновативних, професионалаца који желе да раде.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттп://с8.постимг.орг/тенуејцо5/18235957_10203274071649951_449113154_о.јпг" />

ФОТО: <а хреф="хттп://ввв.фацебоок.цом/ИНАТСуммит/?__тн__=Х">ИНАТ Суммит - Импацт Хуб Белграде

Циљ конференције је био да окупи еминентне стране стручњаке из ИТ индустрије, и да охрабри наше људе да се слободно упусте у предузетничке воде и да дају све од себе да Србију подигну на виши стандард у ИТ сектору! Посебно се говорило о даљем планирању иновација у туризму и урбанизму, које су нам потребне не би ли привукли праве инвеститиоре и тиме подигли своју земљу и представили као бренд у свету. Поента је да идемо у корак са временом, јер се данас управо на интернету одвијају најзначајније и највеће глобалне промене.


***

Прочитајте и:

Utisci sa sitro štampe na tekstilu
Tračevi koji uništavaju firmu
Mladi za kulturu i obrazovanje

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ