иСербиа - Хуманитарном представом уз Јелену Зорић

У уторак 11. априла изведена је реприза премијере хуманитарне представе „Казнена субота“ у Позоришту „Пинокио“. У представи су играли ученици Економске школе „Нада Димић“ из Земуна за Јелену Зорић, некадашњу ученицу те школе. Јелена Зорић има тумор на мозгу и потребна јој је велика количина новчаних средстава за лечење.

Autor: Ana Kotur

ФОТО: Наташа Сретеновић

Глумци, односно ученици Ана Михаиловић, Наталија Крзман, Ксенија Марковић, Марко Јанковић, Милош Петровић, Михаило Тадин и Никола Станковић су пред пуном позоришном салом одиграли ову представу која би могла да стане у исти ранг са неком професионалном представом.

Наиме, текст је писао Коста Пешевски по мотивима филма „Тхе Бреакфаст Цлуб“ Джона Хјуза. Радња представе се дешава у школској учионици у којој се налази група ученика која су по казни морала да дођу у суботу у школу. Група ученика се између себе слабо познаје, јер су из различитих одељења. Профили су им потпуно различити, ту су татина принцеза, фудбалерчић, шмекер из краја, штребер и алкохоличарка. Оно што је заједничко свима, јесте да их родитељи код куће скоро и не примећују. Један од глумаца носи улогу директора који им наређује да напишу састав, а како се ученици опиру томе, цео суботњи дан остају у школи.

Инспицијент представе је ученица Николина Ковић. Ови ученици су чланови секције „Креативни драмски процес“ чији је руководилац професорка Душанка Павловић.

Професоркина десна рука, био је Борис Обренов који је био задужен за рад са глумцима. Борис се бави глумом од своје шесте године, играо је у неколико представа у Театру 78, а од ове године прави прве кораке у режији. Поред тога, бави се аналогном уличном фотографијом, сликањем и уличном уметношћу.

Борис је кратко описао рад са економистима на овој представи реченицом: „Било је коња прескочити и аждају у'ватити“

<имг цласс="флоат" срц="хттпс://с28.постимг.орг/кх8гиаб3х/обреновслика.јпг" />

ФОТО: Facebook

„Мислим да је веома важно радити нешто у хуманитарне сврхе и помоћи другима, јер се тако и ми осећамо боље знајући да смо учинили добро дело. Са радом смо почели у новембру месецу, а пробе су биле напорне. Потешкоћа је било зато што нисам имао никаквог искуства са глумом и сценом, јер сам своје планове које се тичу даљег образовања усмерио ка Војној академији“, казује ученик Михаило Тадин за iSerbia portal.

Представа се играла у Позоришту „Пинокио“ које је уступило бесплатно два термина извођења. Ови млади људи не желе да стану са овим пројектом, те овим путем позивају сва позоришта у Србији и Културне центре, које би уступиле термин за извођење ове представе хуманитарног карактера, да се прикључе овој акцији.

<имг цласс="флоат" срц="хттпс://с8.постимг.орг/мxнyјвв05/130сликапредставе.јпг" />

ФОТО: Наташа Сретеновић

„У последње четири године сам се веома заинтересовала за хуманитарни рад. Верујем да је то најлепша ствар којом човек може да се бави и верујем да ништа не може да замени онај моменат када знаш да си нешто добро урадио, да си некоме поклонио наду и да ниси погрешио. Глумом сам се бавила аматерски, никада нисам размишљала озбиљније о тој професији, мада бих волела да се бавим младим људима које глума интересује. Оно што највише волим у вези глуме јесте поистовећивање са ликовима и мислим да је донекле лековито бавити се повремено, ако не конкретно глумом, онда макар позориштем. Желела бих да упишем психологију и да се бавим децом“, за <а хреф="хттп://ввв.исербиа.рс/">иСербиа портал говори ученица Наталија Крзман.

Како би Јелена Зорић победила опаку болест, неопходна јој је наша помоћ. Уколико можеш упиши 241 и пошаљи СМС на 3030.

Ана, дружељубива и радознала студенткиња; воли да пише, води интервјуе, истражује и похађа разне едукативне курсеве.

***

Прочитајте и:

Humanitarna predstava za Jelenu Zorić!
Ko su „Ubice mog pileta“?
Novi Sad: Veliki solistički koncert Irie Fm-a

***

Овај текст је настао нашом акцијом да млади постану дописници из свог краја. Уколико желиш да и ти будеш део нашег младог тима и пишеш о догађајима и успесима својих младих суграђана, пријави се попуњавањем ovog кратког формулара. Важни су нам искључиво твој ентузијазам и жеља да се прошири глас омладине из свих крајева! Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових дописника врши се до сваког првог дана у месецу


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ