iSerbia - Humanitarna predstava za Jelenu Zorić!
Jelena Zorić ima 26 godina, a od jula 2016. zbog učestalih i jakih glavobolja, otišla je na magnetnu rezonancu, nakon koje joj je otkriven tumor na mozgu. Ona je nekadašnja učenica Ekonomske škole „Nada Dimić“ iz Zemuna, te je dramska sekcija ove škole zajedno sa Đačkim parlamentom odlučila da organizuje humanitarnu predstavu u Pozorištu „Pinokio“ od koje će sva prikupljena sredstva biti namenjena za potrebe Jeleninog lečenja.

Autor: Ana Kotur

FOTO: Budi human

Jelena Zorić je bila dugogodišnja košarkašica i zahvaljujući sportskoj stipendiji, završila je koledž u Americi. Nakon završenih studija, odlučila je da se vrati u Beograd. Jula meseca 2016. godine zbog učestalih i jakih glavobolja, višečasovnog spavanja, nesigurnog hoda i zujanja u ušima, odlučila je da poseti lekara. Nakon obavljenih neophodnih analiza i rezultata magnetne rezonance, otkriveno je da je Jelenino telo napao tumor, i to na mozgu.

Ovim, ne lepim povodom, učenici Ekonomske škole „Nada Dimić“ iz Zemuna u saradnji sa Pozorištem „Pinokio“ odigraće predstavu „Kaznena subota“ 4. aprila 2017. godine u 19.30 časova.

Tekst predstave „Kaznena subota“ pisao je Kosta Peševski po motivima filma „The Breakfast Club“ Džona Hjuza, za adaptaciju i režiju zadužena je profesorka Srpskog jezika i književnosti Dušanka Pavlović, a u predstavi igraju: Ana Mihailović, Natalija Krzman, Ksenija Marković, Marko Janković, Miloš Petrović, Mihailo Tadin i Nikola Stanković, a lice koje vodi proces prikazivanja predstave na sceni je Nikolina Ković.

Cena karte je 300 dinara i sva sredstva prikupljena igranjem predstave namenjena su Jeleni Zorić za potrebe lečenja.

Predstava će biti izvedena i 11. aprila 2017. godine u 19.30 časova, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

Kako bi ova hrabra devojka pobedila opaku bolest, neophodna joj je naša pomoć. Ukoliko neko ne može da prisustvuje ovoj humanitarnoj predstavi, može da upiše 241 i pošalje SMS na 3030.

Budimo humani!

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.

***

Pročitajte i:

Apel za pomoć petogodišnjem Matei Lazarević
Složno za Milu Panić - apel za pomoć
Kragujevac: Svi u pozorište!

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI