iSerbia - Holivudska nagrada u rukama beogradskog studenta
Nemanja Mladenović, talentovani student četvrte godine televizijske režije Akademije umetnosti u Beogradu, za svoje filmsko ostvarenje „Maestral“ osvojio je nagradu „Award of Recognition“ Hollywood International Moving Pictures Film festivala.

Priredila: Dorotea Stamenković

Foto: Filmfreeway

Ovaj holivudski festival je smotra kratkih filmova, televizijskih ostvarenja i novih medija iz celog sveta, a Nemanja je za svoj film „Maestro“ dobio i Specijalnu nagradu „Zlatni leptir“ VIVA film festivala Sarajevo.

Radnja filma istražuje zaboravljene umetnike i vrednosti, slavnu prošlost i upitnu budućnost, a glavnu ulogu tumači dramski umetnik Milan Caci Mihailović.

Foto: Noizz

Nemanja je i pre ovih nagrada, kao student druge godine, pobedio na konkursu „Film za 60 sekundi“, sa ostvarenjem Reservoir dogs, kako navode sa akademije. Ovim filmom predstavljao je Srbiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Londonu.

Mladi umetnik je, takođe, dobitnik i nemalog broja drugih nagrada, a u konkurenciji sa 544 filma iz čitavog sveta, proglašen je i za najbolji regionalni film 2016. godine na 2.C&C festivalu (Civilisation & Culture Documentary Film Festival 2016.) u Hrvatskoj. Sa filmom „Ćud“ je predstavljao Srbiju i u zvaničnom delu programa festivala Smita Patil Documantary and Short Film Festival (SPIFF) u Indiji.

Čestitamo Nemanji i očekujemo još mnogo njegovih ostvarenja!


Izvor: Noizz.rs

Dorotea je radoznali psiholog i zaljubljenik u kulturologiju, veruje u snagu pojedinca i moć grupe, a posebno uživa u umetnosti Gustava Klimta.

***

Pročitajte i:

Forum koji studente pokreće na akciju
Trikovi za hvatanje beleški
Mladost i uspeh: da li je moguće imati oba?

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI