иСербиа - „Где су млади у Агенди 2030?“

Представница НВО иСербиа Сузана Марјановић, присуствовала је конференцији о циљевима одрживог развоја „Где су млади у Агенди 2030?“ у Палати Србије, у Београду, коју је организовало Министарство омладине и спорта у сарадњи са УНФПА (Популациони фонд Уједињених нација). Конференцији су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, директорка УНФПА Диона Болога и директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен-Ло.

Autor: Marija Planić

Фото: Ministarstvo omladine i sporta - Министар Вања Удовичић

Од усвајања Агенде 2030 - „Циљеви одрживог развоја до 2030. године“, коју су усвојиле државе чланице УН у септембру 2015. године, Република Србија је међу првим државама формирала тело за спровођење Агенде 2030, али и образовала Међуресорну радну групу за спровођење Агенде УН о одрживом развоју до 2030. године.

Један од задатака овог тела је да, у сарадњи са надлежним министарствима, прати спровођење Агенде 2030 и активно ради на свих 17 циљева, а да се до 2030. године превасходно смањи сиромаштво, последице климатских промена и неједнакости међу људима.

Будући да је улога омладинског сектора врло важна за остваривање циљева до 2030. године, из тог разлога је организована ова национална конференција, на којој је присуствовало 150 представника омладинских удружења и канцеларија за младе, као и међународни донатори и преставници УН програма и агенција, а међу њима и НВО iSerbia.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттпс://с22.постимг.орг/лр4змкx35/16903411_Сузана_02_2017.јпг" />

Фото: Приватна архива - Сузана Марјановић, представница НВО иСербиа

Тим поводом је наша представница, Сузана Марјановић за портал iSerbia изјавила:„Драго ми је што сам испред иСербие била део ове конференције која је јединствена у региону, где смо могли са званичним представницима Владе и УН да дискутујемо о питањима која се тичу наше будућности, а који су у везани и за актуелни рад наших омладинских организација. Дефинисани циљеви Агенде 2030 за будућност младих су у вези и са актуелним пројектима које владин сектор подржава и финансијски помаже. Конкретно ми је дискусија помогла у вези са истраживањем које спроводим за актуелне пројекте иСербие за отворене конкурсе министарства, што показује да се о циљевима о којима се јуче говорило заиста и практично ради на остварењу“.

Министар Удовичић је на конференцији поручио да је убеђен да ће у Србији у наредном периоду бити много заједничких активности, омладинских тренинга, обука, волонтерских акција и пројеката који ће допринети бољој информисаности, активизму, мобилности и запошљивости младих и да подршка Министарства омладине и спорта у свему томе неће изостати.


Марија је заљубљеник у позориште, која кроз сваку своју улогу покушава, најпре да разуме поступке људи у појединим ситуацијама, а потом да своје сазнање пренесе на гледаоце.

***

Прочитајте и:

Postanite „Majstori programiranja“
Konferencija o bezbednosti dece na internetu
Ovo su utisci sa Freelance fest-a!

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ