иСербиа - Форум који студенте покреће на акцију!

У просторијама Привредне коморе Србије, трећи пут се одржавао скуп студената, под називом „Студентски привредни форум“, углавном са друштвених факултета, које занима како функционише и које актуелности се тренутно одвијају у привреди. Овај форум је обухватио широк спектар тема, те је стога било простора да се научи нешто ново.

Autor: Milena Zoraja

Фото: CEDEM

Фокус је био на начину постизања пословних циљева, дата су упутства за покретање сопствених стартап апликација, а било је речи и о говору тела и откривању лажи. Неки од учесника су на самом крају били награђени од стране спонзора картама за позориште, фестивал „Lovefest“, а један од учесника је добио и бесплатан курс енглеског језика.

Највећи утисак оставило је предавање Неве Рајковић на тему „Постављање циљева“. Говорница се потрудила да учесницима пренесе, пре свега, добру енергију, да их мотивише и да истакне шта је најбитније при постављању и остваривању, како пословних, тако и животних циљева.

<имг цласс="тфлоат" срц="хттпс://с22.постимг.орг/пкреуе0јл/17157796_1461743987170563_9143382722348474970_о.јпг" />

Фото: <а хреф="хттпс://ввв.фацебоок.цом/нгоЦЕДЕМ/">ЦЕДЕМ

Предавање на тему „Стратегија успешног дана“ одржала је Татјана Шокчић, оснивач и директор једне консултантске куће. Она је такође, са сличним ентузијазмом, „скицирала“ како треба да изгледа један успешан дан и пружила учесницима значајне информације о рационализацији времена и навика.

Презентације успешних стартапова биле су „Послонаут“, апликација преко које је могуће пронаћи посао у близини, затим ЦитyЕxперт, путем кога је могуће пронаћи одговарајући смештај на територији Београда, као и предузеће, које су у оквиру факултета, покренули студенти Факултета техничких наука из Новог Сада.

Једно од свакако најинтересантнијих предавања било је везано за говор тела и детекцију лажи, а које је одржао Мирко Зорић из Института за бихевијоралну форензику. Кроз низ примера и игрица, учесници су могли да науче који то гестови одају човека који лаже и како на лицу изгледа искрен осмех.


Милена верује да је све што пожелиш оствариво.

***

Прочитајте и:

Sanja Milovanović: kviz je idealan za samoproveru
Odustajanje od fakulteta - teret ili olakšanje?
Filokafe u Beogradu: Ko sam sve ja?

***

Укључи се! Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за студенте, где могу да пишу и информишу се о оним темама које сматрају важним. Уколико желиш да и ти пишеш за студентску рубрику, твоје идеје су добродошле! Није потребно претходно искуство, већ само заинтересованост за студентска питања. Да бисте се пријавили кликните OVDE. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу!


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ