iSerbia - Forum koji studente pokreće na akciju!
U prostorijama Privredne komore Srbije, treći put se održavao skup studenata, pod nazivom „Studentski privredni forum“, uglavnom sa društvenih fakulteta, koje zanima kako funkcioniše i koje aktuelnosti se trenutno odvijaju u privredi. Ovaj forum je obuhvatio širok spektar tema, te je stoga bilo prostora da se nauči nešto novo.

Autor: Milena Zoraja

Foto: CEDEM

Fokus je bio na načinu postizanja poslovnih ciljeva, data su uputstva za pokretanje sopstvenih startap aplikacija, a bilo je reči i o govoru tela i otkrivanju laži. Neki od učesnika su na samom kraju bili nagrađeni od strane sponzora kartama za pozorište, festival „Lovefest“, a jedan od učesnika je dobio i besplatan kurs engleskog jezika.

Najveći utisak ostavilo je predavanje Neve Rajković na temu „Postavljanje ciljeva“. Govornica se potrudila da učesnicima prenese, pre svega, dobru energiju, da ih motiviše i da istakne šta je najbitnije pri postavljanju i ostvarivanju, kako poslovnih, tako i životnih ciljeva.

Foto: CEDEM

Predavanje na temu „Strategija uspešnog dana“ održala je Tatjana Šokčić, osnivač i direktor jedne konsultantske kuće. Ona je takođe, sa sličnim entuzijazmom, „skicirala“ kako treba da izgleda jedan uspešan dan i pružila učesnicima značajne informacije o racionalizaciji vremena i navika.

Prezentacije uspešnih startapova bile su „Poslonaut“, aplikacija preko koje je moguće pronaći posao u blizini, zatim CityExpert, putem koga je moguće pronaći odgovarajući smeštaj na teritoriji Beograda, kao i preduzeće, koje su u okviru fakulteta, pokrenuli studenti Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Jedno od svakako najinteresantnijih predavanja bilo je vezano za govor tela i detekciju laži, a koje je održao Mirko Zorić iz Instituta za bihevijoralnu forenziku. Kroz niz primera i igrica, učesnici su mogli da nauče koji to gestovi odaju čoveka koji laže i kako na licu izgleda iskren osmeh.


Milena veruje da je sve što poželiš ostvarivo.

***

Pročitajte i:

Sanja Milovanović: kviz je idealan za samoproveru
Odustajanje od fakulteta - teret ili olakšanje?
Filokafe u Beogradu: Ko sam sve ja?

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI