iSerbia - Finale besedničkog takmičenja studenata FPN-a
Finale besedničkog takmičenja studenata Fakulteta političkih nauka održaće se na Dan studenata, 4. aprila sa početkom u 17 h.

Foto: Facebook

Priredila: Kristina Đorđević

Takmičari su mogli sami da biraju između ponuđenih ili da predlože sopstvenu temu. Pre finalnog kruga postojala su dva kruga eliminacije. Za treći, odnosno finalni krug takmičenja, izabrano je 11 govornika. Svečana smotra će se održati 4. aprila 2017. godine u Amfiteatru, sa početkom u 17 časova.

O pobedniku će odlučivati žiri koji čine: prof. dr Dobrivoje Stanojević, profesor retorike na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, doc. dr Radovan Knežević, profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i doc. dr Danijela Blaževska, predavač retorike na Odeljenju za novinarstvo Pravnog fakulteta „Justinijan Prvi“ Univerziteta u Skoplju.

Pored žirija, glasaće i publika koja će takmičarima takođe dodeliti nagrade. Pobednici takmičenja će kao nagrade dobiti vredne knjige i diplome.

Podsetimo se da je prošlogodišnja pobednica takmičenja u besedništvu bila Jelena Anasonović. Jelena je studentkinja četvrte godine politikološkog smera na Fakultetu političkih nauka. Ona je pobedila sa svojom besedom „Znanje je moć“ i dobila je 48 od mogućih 50 poena.

Drugo mesto osvojila je Jelena Banjanin besedom „Beogradsko levo smetalo“, a treće mesto pripalo je jedinom momku Mijatu Kostiću, čiji je govor naslovljen „Biblijski Lucifer kao simbol slobodne volje“. Na samom takmičenju su i članovi radionice „Primenjena retorika 2015“ Fakulteta političkih nauka održali debatu na temu „Da li tabloidi treba da se bave političkim izveštavanjem“.

Ove godine vas Fakultet političkih nauka takođe poziva na finale besedničkog takmičenja. Dođite i glasajte za najbolje!


Izvori: Facebook , Fakultet političkih nauka


Kristina je sanjar, u snu živi, u snu diše, a pokušava i da ih napiše.


Pročitajte i:

Sportom protiv stresa u ispitnim rokovima
Odustajanje od fakulteta - teret ili olakšanje?
Iskustva studenata sa različitih programa razmene

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI