иСербиа - Ево како је било на радионици „Лого дизајн”

Одржана је пета менторска радионица за фриленсере, 11. маја у Канцеларији за младе у Београду. Она је наставак недавно одржаног Фрееланце фест-а у организацији иСербиа, под покровитељством Министрарства омладине и спорта. На радионици „Лого дизајн - од скице до реализације” ментор је био графички дизајнер Милош Радмилац.

Autor: Suzana Marjanović

Приредила: Марија Планић

Фото: iSerbia

На радионици су полазници, уз помоћ ментора, прошли пут креирања јединственог дизајна за потенцијалне клијенте. Такође, сазнали су како да одреде цену израде логоа и успоставе сарадњу са клијентом. Ментор им је дао савете како да се поставе на тржишту и како правилно да се рекламирају.

Двадесет полазника је осмислило своју лого идеју и понело своју креативну енергију како би замисао успешно реализовали на радионици. Највећи део времена радионице био је посвећем заједничкој изради логоа у којој су сви учествовали. Ментор, графички дизајнер Милош Радмилац им је дао упутства и инструкције на лицу места.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттпс://с17.постимг.орг/ик0зеб7р3/18403410_1671918506250556_5586813701557096884_н.јпг" />

Фото: <а хреф="хттпс://ввв.фацебоок.цом/иСербиа/">иСербиа

Он је за портал iSerbia изјавио:„Веома ме је обрадовало што сам упознао на радионици доста различитих људи који су се заинтересовали за лого дизајн од деце, ученика, па до одраслих, предузетника, фриленсера. Позитиван утисак су ми оставила разноврсна питања која су ми полазници постављали, као и њихова иницијатива да скицирају и уобличе своје идеје на папиру. Највећи утисак су ипак оставили најмлађи, пошто су се потрудили да раде на напреднијим стварима за њихов узраст. Неке идеје, које су имали полазници радионице, су биле теже изводљиве, али се нису устручавали да их истражују, као на пример, поставка слова у перспективи за лого дизајн. Било је и идеја које су биле окренуте једноставнијим, али интересантним решењима, као попут: слова М урађеног у мрежи –вирефрамеу или лика из видео игрице урађене у пиxвл стилу. Такође, било је речи и о логоима израђеним ручно или од текстуре, користећи кафу“.

Имајући у виду ове идеје, стиче се утисак да полазници радионице нису аматери у области графичког дизајна, већ да су са одређеним интересовањем и иницијативом претходно стекли одређено искуство у овој области. На овој и сличним радионицама млади имају прилику да обогате своја искуства, стекну нова сазнања и што је најважније - пронађу пословне контакте за сарадњу. У ритму креативности, подржавамо их и планирамо нова едукативна дружења!


Сузана је љубитељ разнолике уметности, од унутрашње лепоте човека, преко спољашње лепоте природе, до креативног стваралаштва.

***

Прочитајте и:

Najboljim mladim programerima dodeljene nagrade
Kako da postanem frilenser u Srbiji?
Dodeljeni sertifikati mladim novinarima

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ