iSerbia - Donacija Vlade Japana novosadskom FTN-u
Vlada Japana donirala je novosadskom Fakultetu tehničkih nauka (FTN), u okviru bespovratne pomoći u oblasti kulture, oko 34.000 evra. Ova donacija biće iskorišćena za nabavku tehničke opreme, kao i za kompletno renoviranje učionice u kojoj se uči japanski jezik.

Priredila: Aleksandra Mišković

Foto: StudyInSerbia

Fakultet tehničkih nauka je jedini u Srbiji koji već 25 godina, pruža mogućnost učenja japanskog jezika, a trenutno ovu mogućnost koriste zaposleni, ali i 96 studenata.

Dekan FTN-a, prof. dr Rade Doroslovački je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) izjavio da je ova donacija izuzetno važna za taj fakultet, kao i to da bismo od Japana mogli mnogo toga da naučimo, budući da je to vrlo uspešna zemlja u svim segmentima nauke.

Ambasador Japana u Beogradu, Đuiđi Takahara zadivljen je činjenicom da je japanski jezik, iako veoma težak, sve popularniji u Srbiji. „Želim da zahvalim za veliko interesovanje Novosađana za japanski jezik i našu kulturu”, izjavio je Takahara za RTV.

Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada je rekao da su naše dve države, Japan i Srbija, vrlo bliske i da gaje iskreno prijateljstvo. Vlada Japana je i prethodnih godina svojim donacijama značajno pomagala razvoj kulture i sporta u našoj zemlji. Ukupan iznos japanske pomoći u oblasti kulture i sporta iznosi preko 2,5 miliona evra.


Izvor: RTV / FTN

Aleksandra studira žurnalistiku, voli novinarstvo i jednog dana bi želela da postane ratni reporter.

***

Pročitajte i:

Trikovi za hvatanje beleški
Problem inkluzije u obrazovanju vidljiv i rešiv
Kako unaprediti učenje uz ključne reči?

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI