iSerbia - Dodeljeni sertifikati mladim novinarima
Polaznicima škole veb novinarstva - „Zemun brend“ i „Beograd brend“, u skupštinskoj sali opštine Zemun, dodeljeni su sertifikati i to: po 20 sertifikata za učenike zemunskih i ostalih opština, koji su pohađali školu veb novinarstva. Školu veb novinarstva realizovao je Klub privrednih novinara (KPN), a pokrovitelji su opština Zemun i Kancelarija za mlade grada Beograda.

Autor: Marija Planić

Foto: Saša Džambić, Srbija Danas - Miljka Bogićević, Miljana Kerču i Suzana Marjanović sa polaznicima škole veb novinarstva „Zemun brend“

Četrdesetoro mladih iz opštine Zemun i ostalih beogradskih srednjih škola, u okviru projekata „Zemun brend“ i „Beograd brend“, usvoji su znanja iz veb novinarstvа, onlajn marketingа, vođenjа bloga, korišćenjа društvenih mreža u promotivne svrhe i kreiranjа brenda.

Bile su formirane dve grupe i to: grupa učenika iz zemunskih škola i druga grupa, koju čine učenici ostalih beogradskih srednjih škola. Cilj oba projekta je bio da se polaznici, prevashodno učenici srednjih škola, kroz program besplatnih radionica, obuči dа koristi prednosti savremenih tehnologija u svrhe veb novinarstva i marketinga.

Foto: Saša Džambić, Srbija Danas - Miljka Bogićević i Miljana Kerču sa polaznicima škole veb novinarstva „Beograd brend“

Zahvalnica za doprinos školi veb novinarstva dodeljena je profesorki srpskog jezika, Nataši Micić iz Pete beogradske gimnazije.

„Radionice novinarstva postigle su da se učenici više zainteresuju za svoj grad, da ga posmatraju iz jednog ličnog ugla i da ga brendiraju kao svojevrsnu vrednost. U intimnom i prijateljskom okruženju, učili su se veštini posmatranja, zapažanja i pisanja“, istakla je Nataša Micić i dodala da veštine koje su stekli mogu primenjivati i dalje u raznolikim oblastima vojih interesovanja.

Pozivamo vas da prisustvujete trodnevnom Freelance festu - od 30. januara do 1. februara, koji je namenjen onima koji žele da se bave frilensingom, kao i onima koji žele da prodube znanje iz te oblasti. Moći ćete da čujete ljude koji će vam pokazati na svom primeru kako je moguće adekvatno zaraditi svojim radom. Više informacija o ovom događaju pročitajte ovde.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte:

Najboljim mladim programerima dodeljene nagrade
Kako da postanem frilenser u Srbiji?
Objavljeni su onlajn Vodiči za mlade!

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI