iSerbia - Dodeljene nagrade za najbolje studentske radove
Povodom 80 godina studentskog novinarstva, Unija studentskih glasila Srbije je dodelila priznanja za najbolje studentske radove koji su objavljivani u periodu od marta 2016. do 28. februara 2017. godine. Radovi koji su nagrađeni bili su objavljeni u studentskim glasilima.

Priredila: Aleksandra Mišković

Foto: Wallpapercave.com

Istakli su se radovi različitih novinarskih žanrova, među kojima su intervju, reportaža, sportski izveštaj, komentar, međutim, među radovima koji su nagrađeni, takođe su bili prisutni i oni koje je bilo teško kategorizovati.

U kategoriji intervjua, nagrađen je rad „Na kraju pustinje uvek mogu da pronađem cvet“, Slađane Nedeljković sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Ovaj intervju objavljen je u časopisu Politikolog.

Rad „Žena koja je stvorila pop kulturu“, Marije Stojadinović sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, bio je najbolji u kategoriji komentara. On je obljavljen na sajtu Univerzitetski odjek.

Među reportažama, nagrađen je rad „Ljudi u kroksama“, Zorana Strike studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i nekadašnjeg novinara Studentske rubrike portala iSerbia. Ova reportaža je, takođe, bila objavljenja na sajtu Univerzitetski odjek.

U kategoriji sportskih izveštaja, za rad „Het-trik Goranovića za potpuni preokret i slavlje Saobraćajaca“, nagradu je dobila Ana Tomić sa Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum“. Ovaj izveštaj objavljen je na sajtu Sportindeks.

Za radove koje je bilo teško kategorizovati, nagrade su dobili Nebojša Novaković za rad „Crni labud“, Snežana Vukašinović za rad „S ljubavlju iz Zagreba, kužiš?“, te Marija Grbić za rad „Sanja Kljajic: Nemamo novinare sa integritetom“ (takođe jedna od nekadašnjih novinara Studentske rubrike portala iSerbia) i Maria Petrović za rad „Trka zadovoljstva“.


Izvor: B92

Aleksandra studira žurnalistiku, voli novinarstvo i jednog dana bi želela da postane ratni reporter.

***

Pročitajte i:

Novi smer na akademiji umetnosti u Novom Sadu
Studentska umetnicka akcija: Slavimo umetnost
Mladi za kulturu i obrazovanje

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI