Danica je student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i ima 20 godina. Gotovo ceo život joj je na štoperici, a jak trening i pripreme joj nisu prepreke za uspeh. Ona postiže sve i doprinosi tome da Pirot postane sportski grad.

Autor: Katarina Ćirić

FOTO: Privatna arhiva

Je l’ brzo hodanje ono hodanje kada žurimo?


U sledećim redovima Danica Gogov otkriva za iSerbia portal kako je počela da se bavi ovom disciplinom i šta je zapravo brzo hodanje.

Kada si odlučila da se baviš atletikom, tačnije disciplinom brzo hodanje?

Atletikom sam počela da se bavim 2010. godine, a disciplinom brzo hodanje godinu dana kasnije i trenutno sam na toj disciplini.

Koja je tvoja najveća podrška u sportu ali i u životu?

Moja najveća podrška je naravno moja porodica. Takođe, podrška je i moj trener Predrag Krstović, koji mi pomaže oko priprema i treninga.

FOTO: Privatna arhiva

Osvojila si zlato i oborila državni rekord do 23. godine na 20 kilometara rezultatom 1:47:47 u Rimu 2016 godine, kakvo iskustvo nosiš?

To je fenomalno i neprocenljivo iskustvo. Biti među mladima i postići taj rezultat je nešto što svako priželjkuje ko je u svetu sporta. Ne postoji veća sreća kada se među drugarima iz susednih država izdvojite i svojom zaslugom i teškim radom uspete. Ispunila sam normu za Evropsko prvenstvo do 23. godine za mlađe seniorke koje se održava svake godine u julu.

Koje je sledeće takmičenje koje ti predstoji?

Aprila meseca imam Prvenstvo Balkana i tu ću potvrditi normu za Evropsko prvenstvo.

Kako izgleda jedan tvoj dan kada se spremaš za važno takmičenje?

Jutro počinje doručkom koji je obavezan. Posle doručka odmorim dva sata i započinjem prvi trening koji podrazumeva intezivan trening i rad. Posle treninga odmaram i za nekoliko sati idem na drugi trening, podjednakog intetnziteta kao i prethodni. Spavanje na vreme, hrana na vreme i jak trening, sa malo odmora, moglo bi se najkraće opisati.

Tvoji treninzi traju neretko i po dva meseca, ima li tada mesta privatnom životu i izlascima?

Iskreno nema mesto za izlaske, tačnije nema mesta za one izlaske koji podrazumevaju noćni život. Što se tiče popodnevnog izlaska, za to uvek imam vremena kada lepo isplaniram dan.

Šta bi poručila mladima, koji bi želeli da se bave atletikom?

Došlo je vreme gde se mladi veoma malo bave sportom, jer je njihov vid sporta igranje igrica na mobilnim telefonima. Preporučila bih mladima da se bave sportom ne profesionalno, već rekreativno kroz igru i druženje zbog zdravlja. Sport mnogo toga doprinosi, kao što su putovanja, druženja, upoznavanje novih drugara iz drugih gradova čak i drugih država.

Kako vidiš sebe za deset godina?

Što se sporta tiče sebe vidim kao trenera, ali možda čak i kao profesora fizičkog vaspitanja.


Katarina je svestrana i znatiželjna, voli pisanje i želi da informacije o svom gradu deli sa svima

***

Pročitajte i:

Pirot: Prvi turnir u malom fudbalu
Saška Sokolov: Nikad ne odustajte!
Pirot: Sajam knjiga otvoren do nedelje

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVD

Odricanje od odgovornosti
Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI