иСербиа - Даница Гогов: Брзим ходом и штоперицом до успеха

Даница је студент Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу и има 20 година. Готово цео живот јој је на штоперици, а јак тренинг и припреме јој нису препреке за успех. Она постиже све и доприноси томе да Пирот постане спортски град.

Autor: Katarina Ćirić

ФОТО: Приватна архива

Је л’ брзо ходање оно ходање када журимо?
У следећим редовима Даница Гогов открива за iSerbia portal како је почела да се бави овом дисциплином и шта је заправо брзо ходање.

Када си одлучила да се бавиш атлетиком, тачније дисциплином брзо ходање?

Атлетиком сам почела да се бавим 2010. године, а дисциплином брзо ходање годину дана касније и тренутно сам на тој дисциплини.

Која је твоја највећа подршка у спорту али и у животу?

Моја највећа подршка је наравно моја породица. Такође, подршка је и мој тренер Предраг Крстовић, који ми помаже око припрема и тренинга.

<имг срц="хттпс://сцонтент-вие1-1.xx.фбцдн.нет/в/т1.0-9/14264004_10208028847139244_8109083280453628348_н.јпг?ох=141019а5ф618б45фф11ед0б9546цб5б5&ое=592ДАЕ14" />

ФОТО: Приватна архива

Освојила си злато и оборила државни рекорд до 23. године на 20 километара резултатом 1:47:47 у Риму 2016 године, какво искуство носиш?

То је феномално и непроценљиво искуство. Бити међу младима и постићи тај резултат је нешто што свако прижељкује ко је у свету спорта. Не постоји већа срећа када се међу другарима из суседних држава издвојите и својом заслугом и тешким радом успете. Испунила сам норму за Европско првенство до 23. године за млађе сениорке које се одржава сваке године у јулу.

Које је следеће такмичење које ти предстоји?

Априла месеца имам Првенство Балкана и ту ћу потврдити норму за Европско првенство.

Како изгледа један твој дан када се спремаш за важно такмичење?

Јутро почиње доручком који је обавезан. После доручка одморим два сата и започињем први тренинг који подразумева интезиван тренинг и рад. После тренинга одмарам и за неколико сати идем на други тренинг, подједнаког интетнзитета као и претходни. Спавање на време, храна на време и јак тренинг, са мало одмора, могло би се најкраће описати.

Твоји тренинзи трају неретко и по два месеца, има ли тада места приватном животу и изласцима?

Искрено нема место за изласке, тачније нема места за оне изласке који подразумевају ноћни живот. Што се тиче поподневног изласка, за то увек имам времена када лепо испланирам дан.

Шта би поручила младима, који би желели да се баве атлетиком?

Дошло је време где се млади веома мало баве спортом, јер је њихов вид спорта играње игрица на мобилним телефонима. Препоручила бих младима да се баве спортом не професионално, већ рекреативно кроз игру и дружење због здравља. Спорт много тога доприноси, као што су путовања, дружења, упознавање нових другара из других градова чак и других држава.

Како видиш себе за десет година?

Што се спорта тиче себе видим као тренера, али можда чак и као професора физичког васпитања.


Катарина је свестрана и знатижељна, воли писање и жели да информације о свом граду дели са свима

***

Прочитајте и:

Pirot: Prvi turnir u malom fudbalu
Saška Sokolov: Nikad ne odustajte!
Pirot: Sajam knjiga otvoren do nedelje

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVD

Odricanje od odgovornosti
<а хреф="хттп://ввв.исербиа.рс/филе/Услови_корисцења_иСербиа.рс.пдф" таргет="_нев">Одрицање од одговорности

Коментари

ВЕСТИ