iSerbia - Čester Benington: Život između života i smrti
Pevač grupe „Linkin park“ Čester Benington (Chester Bennington) juče je preminuo u 41. godini. Kako navodi BBC, izvori iz policije su saopštili da su telo pronašli u njegovom stanu u Los Anđelesu.

Autor: Marija Planić

Foto: Linkin Park

Beningtonova smrt dogodila se nedelju dana uoči američkog dela turneje, a plan je bio da započne 27. jula u Mansfildu (Masačusets). Kako navodi britanski Telegraph, Čester je ranije izjavio da je razmišljao o samoubistvu. Kao razlog tome navodi se da je u detinjstvu bio seksualno zlostavljan od strane starijeg čoveka.

Prijateljstvo sa Krisom Kornelom

Beningtonu je dobar prijatelj bio Kris Kornel (Chris Cornell), pevač grupe Soundgarden, koji je takođe izvršio samoubistvo 18. maja ove godine. Povodom smrti svog prijatelja, Čester je na svom Twitter nalogu objavio otvoreno pismo, a mesec dana nakon toga, tačnije na dan kada je rođen Kornel, Benington je izvršio samoubistvo.


Izvor: Chester Bennington Twitter

Član benda Majk Šinoda (Mike Shinoda) je za Radio.com objasnio da je bend Linkin Park odlučio da, u čast Krisa Kornela, izvede pesmu One More Light. Čester nije mogao da završi pesmu do kraja.

Linkin Park je osnovan 1996. godine u Los Anđelesu. Do sada je prodao više od 70 miliona albuma širom sveta, a osvojio je dve Gremi nagrade. Svetsku popularnost stekli su hitovima In The End, Faint i Crawling. Poslednji studijski album One More Light objavljen je u maju, nakon čega je Linkin Park krenuo na svetsku turneju.

Benington je iza sebe ostavio suprugu i šestoro dece iz dva braka.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte:

„Irie FM“: Bend koji je osvojio Evropu
Šta smo naučili od Malog princa?
Rodžer Mur odlazak jednog Bonda

***

Ovaj tekst je nastao našom željom da mladi, koji imaju šta da kažu i doprinesu informisanosti i edukaciji naše omladine, prenesu svoje ideje i saznanja. Ukoliko želiš da i ti budeš član našeg mladog tima i doprineseš razvoju naših ambicija, tvoje ideje su nam dobrodošle! CV i jedan tekst pošalji na urednistvo@iSerbia.rs uz Cc na office@iSerbia.rs, sa naznakom „Prijava / novinar“. Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI