iSerbia - Beograd: Studenti predstavili 57 zemalja
U okviru 11. Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (ISWiB), u utorak 18. jula na Dorćol Platzu je održana tradicionalna manifestacija „Sajam država“. ISWiB traje do 24. jula, a u tekstu pogledajte šta vas očekuje...

Priredila: Marija Planić

Foto: ISWiB

Ove godine je festival okupio oko 300 mladih iz 57 zemalja sveta. Njihovi štandovi obilovali su tradicionalnom hranom i pićem, te su posetioci mogli da probaju poslastice sa Malte, ajvar iz Slovenije ili pak sangriju, koju su pripremili učesnici iz Španije.

Foto: ISWiB

Bogatstvo boja upotpunjeno je šarenolikim narodnim nošnjama Srbije, Rumunije, Slovenije, a jermenska narodna muzika dodatno je doprinela raskoši doživljaja za sva čula. Dok su učesnici i posetioci obilazili mnogobrojne štandove i degustirali delikatese iz Indonezije, Argentine, Norveške, Tunisa i drugih država, mogli su makar duhom da se izmeste u neke egzotične zemlje, koje možda nikada nisu imali priliku da posete.

Foto: ISWiB

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB) je studentski festival koji se tradicionalno, od 2006. svake godine održava u Beogradu. Festival je otvoren za studente iz celog sveta.

Tema ovogpdišnjeg ISWiB-a je „Mladi su na delu“ i trajaće do 24. jula, a tradicionalno se završava Defileom zastava, koji u subotu, 22. jula u 16.30 kreće sa Trga Nikole Pašića, kroz Knez Mihailovu ulicu, do učeničkog doma „Petar Drapšin“. Takođe, u subotu, sa početkom u 20 časova održaće se humanitarno umetničko veče u Elektropioniru. Festival već 11 godina uspešno organizuje omladinsko društvo „Svetski omladinski talas“, a ove godine se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte i:

Stefan Pantić: Problem inkluzije u obrazovanju vidljiv i rešiv!
Kako upisati Filozofski fakultet u Novom Sadu?
Kako upisati Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu?

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI