iSerbia - Basketaši Srbije PRVACI SVETA!
Do sada su bila četiri Svetska prvenstva u basketu 3x3, a reprezentacija Srbije je osvojila zlato čak tri puta, 2012. godine u Atini, 2016. u Kini i ove godine u Nantu. Sastav srpske reprezentacije čine: Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić.

Autor: Ana Kotur

FOTO: FIBA

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u Nantu. U finalu je savladala selekciju Holandije rezultatom 21:18 i tako odbranila titulu koju su osvojili prošle godine i po treći put postala prvak sveta.

Sastav reprezentacije Srbije se od 2013. godine nije menjao, te njega čine basketaši: Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić.

Basketaš Marko Savić je za iSerbia portal povodom ovog uspeha izjavio:

„Zaista je odličan osećaj posle osvojene treće svetske titule. Malo smo slabije krenuli u grupi protiv Egipta i Rusije, ali smo svakako ostvarili pobede. Pala je zatim Andora i Portoriko sa kojima smo imali zaista neizvestan meč. Kao prva ekipa iz grupe, ukrstili smo se sa našim starim poznanicima, ekipom USA koju smo pobeđivali na sva tri prethodna prvenstva i taj meč je ovog puta bio zaista težak."

FOTO: FIBA

„U polufinalu nas je čekala selekcija domaćina, odnosno Francuske. Oni su zaista bili motivisani pred domaćom publikom, međutim samo u početnoj fazi meča su nam pružili otpor, da bi na kraju bili poraženi rezultatom 22:11.

Finale je bilo zaista neizvesno protiv odličnog tima Holandije, ali ni oni nisu mogli da izdrže naš tempo do kraja i rezultatom 21:18, osvojili smo i treću svetsku titulu“, kaže Savić.


Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.

***

Pročitajte i:

Basketaši osigurali plasman za WT u Japanu
Danas počinju prijave na Filološkom i Pravnom
Milena Vasić: Budite svoji!

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI