iSerbia - Banatsko Novo Selo dobilo teretanu na otvorenom
U želji da se unapredi zdrav život u selu, Udruženje „Naše NOVO selo“ došlo je na ideju da napravi teretanu na otvorenom i na taj način ulepša i iskoristi slobodan prostor u centru sela. Novoseljani trenutno mogu vežbati na devet sprava, a u planu je da se teretana obogati i sa malo zahtevnijom opremom.

Autor: Gordana Bušin

FOTO: Marija Prole

Novac za realizaciju ovog projekta prikupljen je organizovanjem humanitarnih žurki u lokalnim kafićima. Finansijsku podršku dali su i meštani koji su prepoznali kvalitet ove ideje, a Miloš Božinović („Mil Agro BNS“) je napravio svih devet sprava, koje su potom ofarbala dvojica drugara, Đulian Bogdan i Stefan Malinović. Svojim dobrovoljnim fizičkim radom pomogao je značajan broj mladih iz ovog mesta, jer je bilo neophodno prvo pripremiti teren, a zatim postaviti teretanu. Sve to je više nego pohvalno s obzirom na to da se mlađim generacijama danas često pripisuje nezainteresovanost za društvene promene.


FOTO: Marija Prole

Novoseljani su ovim delom pokazali da vole mesto u kom žive, da su željni promena u kojima bi zajedničkim snagama učestvovali, kao i to da Udruženje „Naše NOVO selo“ ima zasluženo poverenje meštana.

Inače, poslednje dve godine pomenuto Udruženje se aktivno bavi unapređenjem života u Banatskom Novom Selu, a sa svim dosadašnjim akcijama možete se upoznati na Fejsbuk stranici.

Izvor: 013info

Gordana Bušin

***

Pročitajte i:

„S vremena na vreme" u Smederevu
Složno za Milu Panić - apel za pomoć
Da li su mediji u Srbiji slobodni?

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI