Madlenianum je 26. maja bio sedište jednog od najvećih Agile i IT skupova u regionu i šire – druge Agile Serbia Konferencije. Ovogodišnja tema konferencije je bila „Agilnost i programeri”, a događaj je posetilo više od 500 učesnika. Organizatori konferencije ponosni su zbog velikog interesovanja, ali i činjenice da su predavači bili svetski i domaći Agile i IT stručnjaci, poput Dr Alistera Koubrna, Jurgena Apela, Edvarda Tomsona, Adama Tornhila, Anhela Medinile, Morica Hajbera i drugih.

Priredila: Marija Planić

Foto: Agile Serbia - EPIC scena

Učesnici su imali priliku da biraju između EPIC, DEV i EXE scene. EPIC scena bila je namenjena predavanjima koja su obuhvatala, kako tehničke, tako i teme koje se tiču primene agilnih metodologija. DEV scena je organizovana kako bi se na njoj vodile interaktivne diskusije. EXE scena je služila kao prostor u kome su realizovane radionice.

Pored tri navedene scene, novitet je bio Coaching Corner. Ideja ovog prostora je razmena iskustva među učesnicima konferencije i predavačima, odnosno sa Agile Coach-evima, neformalna komunikacija i druženje, kako bi učesnici pitali i saznali sve što ih zanima.

Foto: Agile Serbia - EXE scena

Ako se kratko osvrnemo na sadržaj konferencije, neka od pitanja na koja su predavači odgovorili su: zašto ponekad mora da se menja organizaciona kultura da bi organizacija opstala i napredovala, kako „nagovoriti” menadžment da treba da pokuša sa primenom agilnog pristupa, šta je „tehnički dug” i kako smo došli do ovog fenomena, kako skalirati Agile u velikim sistemima, kao i koje promene se dešavaju u IT indutriji i kako one dovode do promena u svim drugim sferama poslovanja.

Bilo je reči i o osnovama i izazovima Git-a (najpopularnijeg Version Control alata), DevOps principima i njihovoj praktičnoj primeni. Koliko je konferencija bila uspešna govori i podatak da su predavači ocenili Agile Serbia konferenciju kao jednu od najboljih Agile i IT konferencija u Evropi!

Foto: Agile Serbia - DEV scena

Organizatori konferecije, Agile Serbia zajednica i kompanija Puzzle Software, posebnu zahvalnost duguju mnogobrojnim sponzorima, partnerima i medijskim prijateljima koji su podržali događaj, među kojima su se istakle globalna organizacija Scrum Alliance i kompanija Novomatic LS.

Agile Serbia i Puzzle Software nastaviće da organizuju edukativne događaje u oblasti agilnog razvoja softvera. Kako biste bili u toku, posetite sajt Agile Serbia i pratite stranice na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i LinkedIn.


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.

***

Pročitajte i:

Druga Agile Serbia Konferencija
Svetski Agile i IT eksperti 26. maja u Beogradu
Delimo 2x2 karte za ovu predstavu!

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI