iSerbia - Univerziteta Sorbonne Paris Cité (USPC) - Emile-Boutmy stipendija

Opšte informacije

Pariski institut političkih nauka kreirao je ovu stipendiju za najbolje studente zemalja koje nisu članice EU. Ova stipendija je namenjena najboljim studentima čiji profili odgovaraju prioritetima instituta i individualnim zahtevima kolegijuma.

Univerzitet Sorbonne Paris Cité (USPC) je jedan od glavnih francuskih fakultetskih konzorcijuma koji spaja 4 pariska univerziteta i 4 ustanove za više obrazovanje i istraživanje, uključujući i Pariski institut političkih nauka. Visok kvalitet svojih istraživačkih jedinica osigurava USPC svetsku perspektivu, obuhvatajući sve discipline i odražavajući ambiciju svojih osnivača za izučavanje glavnih problema sa kojima se danas susrećemo.

Program MIEM (Međunarodne master stipendije za mobilnost) na univerzitetu Sorbonne Paris Cité ima za cilj poboljšati istraživanje i obuku na međunarodnom nivou pomažući master studentima velikih potencijala.

Stipendija ne može da se prima istovremeno sa ostalim stipendijama (Eiffel, AEFE, BGF...). Ona se dodeljuje na osnovu dosadašnjeg uspeha, i tipu profila koji se traži sa određeni program. Socijalni faktori takođe mogu biti uzeti u obzir.

Osnovne akademske studije:
Iznos i trajanje stipendije za školsku 2017/2018. godinu

Ova stipendija se dodeljuje studentima za prvu godinu studija. Postoji nekoliko vrsta stipendije:

Iznos od 7.300€ za tri godine programa,
Iznos od 5.000€ za tri godine programa
Iznos od 3.000€ za tri godine programa
Samo u posebnim slučajevima može da se odobri stipendija u iznosu od 19.000€ za tri godine studiranja.

Stipendija takođe može biti ukinuta. Ukoliko je student dobio stipendiju, i odlučio je da odloži svoj upis, ona takođe može biti ukinuta.

Za vreme boravka u inostranstvu (tri godine programa), studenti će dobijati određeni iznos za troškove života za taj period.

Rokovi

Krajnji rok za predaju dokumenata na osnovne akademske studije: 02. 05. 2017.

Linkovi

Više OVDE.


Ukoliko želite povremeno da dobijate mejlove o novim konkursima kliknite ovde

Podelite korisne informacije ili KONKURSE sa nama. Pišite nam na konkursi@iSerbia.rs

VESTI