Сви иСербиа колумнисти...

<Б>иСербиа портал покренуло је истоимено удружење са жељом да се створи алтернативни веб простор за младе. Редакција у сваком тренутку броји око 50 чланова, а позив за нове чланове је увек отворен!

Студенткиња журналистике Филозофског факултета у Новом Саду којој је битно да буде информисана и да свакога дана прати медије. Највише је интересују вести из националне политике, али и из културе. Опушта се уз дуге шетње у природи и кафенисање са пријатељицама. Емотивна је и емпатична, што потврђује и њен хороскопски знак, рак. Животни мото јој је: Ништа није немогуће.

Труди се да постане писица. Уредница иФемина. Патетична, безобразна кад треба, воли људе више него књиге. Заљубљена у Андрића и Француску.

Ксенија је перкусионисткиња и композиторка, тренутно на докторским студијама у области перкусија на Универзитету у Мајамију. Она је заљубљеница у људе и креативност, обожаватељка уметности и развитка идеје у било каквом облику, подршка храбрима и онима којима је потребно охрабрење

Новинарство је мој сан који се из дана у дан полако остварује. Волим да волим, читам, пишем, певушим, борим за своја и туђа права, испијам кафе са другарицама и проводим време у природи. Верујем да је најбитније сачувати дете у себи, које нас подсећа на то шта су праве вредности.

Студира банкарство, живи у Београду. Неформално се едукује кроз различите курсеве и радионице из области економије и новинарства, тако да се труди да што мање времена има за слободно време. Мисли да је свако ко престане да учи и ради на себи стар, било да има 20 или 80 година. У животу се води цитатом: „Увек уради исправну ствар. Можда у томе не лежи твоја срећа, али лежи твоја величина“.

Годинама уназад себе видим као професорку српског језика и књижевности. Новинарство ме све више привлачи, јер осећам страст, енергију и динамику тог света. Верујем да ће ми даљи рад на себи изнедрити прави избор.

Дипломирао и мастерирао социологију на Филозофском факултету са истакнутим резултатима. Дуго се бави новинарством и документаристиком. Изучавао феномен предузетниства у урбаним срединама и брендирање градова.

Новобеограђанин и Звездаш по рођењу, заљубљеник у књигу, војну технику и историју од малена, архитекта од 2000, урбаниста од 2006, блогер од скора, писац у покушају. Не може без спорта, интернета, филмова и музике. <бр>Бетонски пастир чува своју ограду, а велеград га зове на своје високе платофрме.

Још једна романтична душа која покушава да лепом речју промени свет… Кажу да лепа реч и гвоздена врата отвара, а ја се надам да ће моји текстови у срца оних који их читају унети само ведрину и испунити их надом!

Завршила је француски језик и књижевност на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Тренутно је на мастер студијама. Сања је филантроп и ентузијаста. Сматра да човек стално треба да учи и ради на себи и да познавање страних језика отвара врата у један нови свет. <и>Qуот лингуас цаллес, тот хоминем вале.

је директор нашег портала и главни и одговорни уредник, али и мастер филозоф. Ова тврдоглаво упорна девојка ће вас у свом шаљивом маниру спровести кроз разне теме о свакодневном животу и нама у њему, а да вас, притом, уопште не штеди понекад сурово истинитим коментарима. Такође, инсистира на вашем активном учешћу у теми, јер „дужност је да се мисли“, а и много доброг доноси. Она открива како и зашто.

Тамара живи у Новом Саду, престоници културе и логично је да је иста занима. Обожава музику, писање, књиге и филмове. Слободно време проводи са драгим људима. Има много циљева и планова. Стално нешто пише, записује, организује. Тиму иСербиа прикључила се у јулу 2015. године и од тада са читаоцима дели своје мисли о великим музичарима.

Дигитални предузетник заљубљен у маркетинг, језике и комуникацију. Верује да добре приче могу да промене свет, а суоснивач је два стартапа: Digitalne agencije Story Smithery, која се фокусира на Скандинавију, и тима хаппи ппл. За све остало, ту је milosbelcevic.me.

Ирма је заљубљеник у књиге и фотографију. Сматра да је позитиван став и осмех оно што одржава овај живот савршеним, а у томе јој много помажу и књиге Прачета, уз помоћ чијег хумора још више шири осмехе свих око себе. Потпомогнута фотографијом заувек памти лепе успомене овог шареног живота.

Студент руског језика на Филолошком факултету у Београду. Студирајући баш на овом смеру, временом је заволела руску књижевност прве половине двадесетог века. Велика љубав су јој филмови, музика и стрипови. У слободно време размишља о томе како ће једног дана, без кишобрана, наравно, прошетати улицама кишног Лондона.

На раскрсници је између новинарства, односа с јавношћу, маркетинга и нечег што тек треба да смисли. Писање је њена велика љубав. Поборница је константног рада на себи и зато се труди да се опроба у што више креативних поља.

Марко је дипломирани географ, љубитељ природе, екологије и животиња, а посебно великих мачака. Темпераментни је сањар и бунтовник. Пише блогове, поезију, есеје, кратке приче, а воли и новинарство. Рођени је партизановац. Кад порасте имаће ауторску природњачку тв емисију!

Марија је асистент главног и одговорног уредника портала <и>иСербиа и уредник иФемин рубрике. Воли да пише о свему што је окружује, о људима, емоцијама, животу уопште. Жели да буде задрти оптимиста, стога се труди да сваки њен текст има позитивну поруку, критику и идеју за боље сутра.

Дипломирала је филозофију на Филозофском факултету у Београду. Воли да чита, а још више да пише. Највише воли да пише о ономе о чему се не говори, јер мисли да само писана реч може да освести људе. Верује да не постоји сувишно знање. Свако знање употпуњује нашу личност. Због тога сваки делић свог слободног времена користи за ваннаставне едукације.

Студенткиња новинарства из Смедерева. Упорна и вредна док јој не задате рокове. Ведрог духа, позитивна и оптимиста, све док јој не наредите да одрасте! Живи у свету маште. Воли људе. Не воли ништа полако, тромо и споро, а презире пасивност. Кад порасте, писаће репортаже и путописе и храниће се позитивном енергијом инспиративних људи!

Феминисткиња заробљена у мозгу камионџије. Причалица и ентузијаст. Кад порастем, бићу дете.

Рођена у Београду. Дипломирани је новинар и чланица је и координаторка у Центру за рад са децом, младима и породицом „Врдничак“, игра фолклор од своје девете године, аматерски пева, пише песме, воли да чита, а веома је интересује писање за жене. За себе каже да је „феминисткиња почетница“ и да је осмех чини девојчицом.

Уредница Студентске рубрике. Аматерски глуми од своје петнаесте године. Искуство у односима са јавношћу, маркетингу и лидерству стекла је у међународној студентској организацији. Воли да пише о младим успешним људима из свог града, о бизнису, култури и уметности. Писање је опушта, нарочито када је свесна да написане речи могу да изврше позитиван утицај на друге.

Будући професор српског језика и књижевности. Позитивна енергија је најбитнија ствар у животу, зато се трудим да је пренесем свима. Писање је један од начина за преношење такве енергије. Новинарство је за мене јако инспиративно. Ангажовањем на порталима се трудим да усвојим нова знања и преснесем своје знање другима.