Kolumnisti - iSerbia

Svi iSerbia kolumnisti...

iSerbia portal pokrenulo je istoimeno udruženje sa željom da se stvori alternativni veb prostor za mlade. Redakcija u svakom trenutku broji oko 50 članova, a poziv za nove članove je uvek otvoren!

Studentkinja žurnalistike Filozofskog fakulteta u Novom Sadu kojoj je bitno da bude informisana i da svakoga dana prati medije. Najviše je interesuju vesti iz nacionalne politike, ali i iz kulture. Opušta se uz duge šetnje u prirodi i kafenisanje sa prijateljicama. Emotivna je i empatična, što potvrđuje i njen horoskopski znak, rak. Životni moto joj je: Ništa nije nemoguće.

Trudi se da postane pisica. Urednica iFemina. Patetična, bezobrazna kad treba, voli ljude više nego knjige. Zaljubljena u Andrića i Francusku.

Ksenija je perkusionistkinja i kompozitorka, trenutno na doktorskim studijama u oblasti perkusija na Univerzitetu u Majamiju. Ona je zaljubljenica u ljude i kreativnost, obožavateljka umetnosti i razvitka ideje u bilo kakvom obliku, podrška hrabrima i onima kojima je potrebno ohrabrenje

Novinarstvo je moj san koji se iz dana u dan polako ostvaruje. Volim da volim, čitam, pišem, pevušim, borim za svoja i tuđa prava, ispijam kafe sa drugaricama i provodim vreme u prirodi. Verujem da je najbitnije sačuvati dete u sebi, koje nas podseća na to šta su prave vrednosti.

Studira bankarstvo, živi u Beogradu. Neformalno se edukuje kroz različite kurseve i radionice iz oblasti ekonomije i novinarstva, tako da se trudi da što manje vremena ima za slobodno vreme. Misli da je svako ko prestane da uči i radi na sebi star, bilo da ima 20 ili 80 godina. U životu se vodi citatom: „Uvek uradi ispravnu stvar. Možda u tome ne leži tvoja sreća, ali leži tvoja veličina“.

Godinama unazad sebe vidim kao profesorku srpskog jezika i književnosti. Novinarstvo me sve više privlači, jer osećam strast, energiju i dinamiku tog sveta. Verujem da će mi dalji rad na sebi iznedriti pravi izbor.

Diplomirao i masterirao sociologiju na Filozofskom fakultetu sa istaknutim rezultatima. Dugo se bavi novinarstvom i dokumentaristikom. Izučavao fenomen preduzetnistva u urbanim sredinama i brendiranje gradova.

Novobeograđanin i Zvezdaš po rođenju, zaljubljenik u knjigu, vojnu tehniku i istoriju od malena, arhitekta od 2000, urbanista od 2006, bloger od skora, pisac u pokušaju. Ne može bez sporta, interneta, filmova i muzike.
Betonski pastir čuva svoju ogradu, a velegrad ga zove na svoje visoke platofrme.

Još jedna romantična duša koja pokušava da lepom rečju promeni svet… Kažu da lepa reč i gvozdena vrata otvara, a ja se nadam da će moji tekstovi u srca onih koji ih čitaju uneti samo vedrinu i ispuniti ih nadom!

Završila je francuski jezik i književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Trenutno je na master studijama. Sanja je filantrop i entuzijasta. Smatra da čovek stalno treba da uči i radi na sebi i da poznavanje stranih jezika otvara vrata u jedan novi svet. Quot linguas calles, tot hominem vale.

je direktor našeg portala i glavni i odgovorni urednik, ali i master filozof. Ova tvrdoglavo uporna devojka će vas u svom šaljivom maniru sprovesti kroz razne teme o svakodnevnom životu i nama u njemu, a da vas, pritom, uopšte ne štedi ponekad surovo istinitim komentarima. Takođe, insistira na vašem aktivnom učešću u temi, jer „dužnost je da se misli“, a i mnogo dobrog donosi. Ona otkriva kako i zašto.

Tamara živi u Novom Sadu, prestonici kulture i logično je da je ista zanima. Obožava muziku, pisanje, knjige i filmove. Slobodno vreme provodi sa dragim ljudima. Ima mnogo ciljeva i planova. Stalno nešto piše, zapisuje, organizuje. Timu iSerbia priključila se u julu 2015. godine i od tada sa čitaocima deli svoje misli o velikim muzičarima.

Digitalni preduzetnik zaljubljen u marketing, jezike i komunikaciju. Veruje da dobre priče mogu da promene svet, a suosnivač je dva startapa: Digitalne agencije Story Smithery, koja se fokusira na Skandinaviju, i tima happi ppl. Za sve ostalo, tu je milosbelcevic.me.

Irma je zaljubljenik u knjige i fotografiju. Smatra da je pozitivan stav i osmeh ono što održava ovaj život savršenim, a u tome joj mnogo pomažu i knjige Pračeta, uz pomoć čijeg humora još više širi osmehe svih oko sebe. Potpomognuta fotografijom zauvek pamti lepe uspomene ovog šarenog života.

Student ruskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Studirajući baš na ovom smeru, vremenom je zavolela rusku književnost prve polovine dvadesetog veka. Velika ljubav su joj filmovi, muzika i stripovi. U slobodno vreme razmišlja o tome kako će jednog dana, bez kišobrana, naravno, prošetati ulicama kišnog Londona.

Na raskrsnici je između novinarstva, odnosa s javnošću, marketinga i nečeg što tek treba da smisli. Pisanje je njena velika ljubav. Pobornica je konstantnog rada na sebi i zato se trudi da se oproba u što više kreativnih polja.

Marko je diplomirani geograf, ljubitelj prirode, ekologije i životinja, a posebno velikih mačaka. Temperamentni je sanjar i buntovnik. Piše blogove, poeziju, eseje, kratke priče, a voli i novinarstvo. Rođeni je partizanovac. Kad poraste imaće autorsku prirodnjačku tv emisiju!

Marija je asistent glavnog i odgovornog urednika portala iSerbia i urednik iFemin rubrike. Voli da piše o svemu što je okružuje, o ljudima, emocijama, životu uopšte. Želi da bude zadrti optimista, stoga se trudi da svaki njen tekst ima pozitivnu poruku, kritiku i ideju za bolje sutra.

Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Voli da čita, a još više da piše. Najviše voli da piše o onome o čemu se ne govori, jer misli da samo pisana reč može da osvesti ljude. Veruje da ne postoji suvišno znanje. Svako znanje upotpunjuje našu ličnost. Zbog toga svaki delić svog slobodnog vremena koristi za vannastavne edukacije.

Studentkinja novinarstva iz Smedereva. Uporna i vredna dok joj ne zadate rokove. Vedrog duha, pozitivna i optimista, sve dok joj ne naredite da odraste! Živi u svetu mašte. Voli ljude. Ne voli ništa polako, tromo i sporo, a prezire pasivnost. Kad poraste, pisaće reportaže i putopise i hraniće se pozitivnom energijom inspirativnih ljudi!

Feministkinja zarobljena u mozgu kamiondžije. Pričalica i entuzijast. Kad porastem, biću dete.

Rođena u Beogradu. Diplomirani je novinar i članica je i koordinatorka u Centru za rad sa decom, mladima i porodicom „Vrdničak“, igra folklor od svoje devete godine, amaterski peva, piše pesme, voli da čita, a veoma je interesuje pisanje za žene. Za sebe kaže da je „feministkinja početnica“ i da je osmeh čini devojčicom.

Urednica Studentske rubrike. Amaterski glumi od svoje petnaeste godine. Iskustvo u odnosima sa javnošću, marketingu i liderstvu stekla je u međunarodnoj studentskoj organizaciji. Voli da piše o mladim uspešnim ljudima iz svog grada, o biznisu, kulturi i umetnosti. Pisanje je opušta, naročito kada je svesna da napisane reči mogu da izvrše pozitivan uticaj na druge.

Budući profesor srpskog jezika i književnosti. Pozitivna energija je najbitnija stvar u životu, zato se trudim da je prenesem svima. Pisanje je jedan od načina za prenošenje takve energije. Novinarstvo je za mene jako inspirativno. Angažovanjem na portalima se trudim da usvojim nova znanja i presnesem svoje znanje drugima.